20 december 2017

Weer een mega-deal in Amsterdam: The Cloud verkocht

Amsterdam, 20 december 2017 – In Amsterdam heeft een van de grootste single-asset deals van het jaar plaatsgevonden. Het gaat om kantoorgebouw The Cloud, dat het Europese hoofdkantoor van Uber, Spaces, Amazon en @Leisure als huurders heeft. Partijen hebben geen koper en financiële details bekendgemaakt.

Asset- en investment manager Cairn Real Estate en ontwikkelaar Impact Vastgoed zijn de afgelopen drie jaar gezamenlijk verantwoordelijk geweest voor de renovatie en herontwikkeling van het gebouw en waren vanuit die rol een co-investeerder in het project. Nu, gelijktijdig met de oplevering van de herontwikkeling, hebben Cairn en Impact Vastgoed het gebouw namens een grote Amerikaanse investeerder verkocht.

Innovatieve en duurzame kantoorlocatie
The Cloud beschikt over een vloeroppervlak van 22.700 m² met 195 parkeerplaatsen in een eigen ondergrondse parkeergarage. De indeling laat zich kenmerken door zeer grote vloervelden van minimaal 4.000 m². De voormalige binnentuin is overdekt met een glazen dak waardoor een indrukwekkend en licht atrium ontstaat, dat voor een breder publiek toegankelijk is. Het atriumdak is gedeeltelijk bedekt met zonnecellen waarmee elektrische laadpunten in de parkeergarage worden geladen. Ook is er een ruim dakterras (ca. 500 m²), met uitzicht over de rivier de Amstel en de binnenstad van Amsterdam. Het gebouw voldoet straks aan een aantal hoge duurzaamheidseisen waarmee deze herontwikkeling de Breeam-certificering Very Good draagt.