3 oktober 2017

Stebru en Impact Vastgoed kopen ruim 30.000 M² ontwikkellocatie in Inverdan Zaandam

Stebru en Impact Vastgoed bundelen de krachten en kopen de Vrodest locatie in Zaandam, onderdeel van het prestigieuze programma Inverdan. Met het tot ontwikkeling brengen van deze prachtige locatie dragen de nieuwe partners bij aan de ambitie en doelstellingen van de gemeente Zaanstad. Gezamenlijk ontwikkelen ze aan het Mahoniehout ruim 400 nieuwbouwappartementen.

Wethouder Inverdan Addy Verschuren is blij met deze overeenkomst. “De ontwikkeling sluit goed aan op onze ambitie om van het gebied ten westen van het station een nieuwe woonwijk (Zaans Hout) te maken als onderdeel van het stadscentrum.”

Stebru en Impact hebben, met begeleiding van Fakton Capital, in elkaar goede partners gevonden. Door gebruik te maken van elkaars sterke kanten willen ze samen bijdragen aan de centrale doelstelling van Inverdan: Zaanstad een nieuw kloppend hart geven. Al in 2003 werd door de gemeente Zaanstad het Masterplan Inverdan (stedelijke verdichting) vastgesteld op basis van het stedenbouwkundige ontwerp van het bureau Soeters Van Eldonk architecten. Het plan herstelt het historische stratenpatroon, reconstrueert een gracht en brengt een aangename sfeer terug in het stadshart van Zaandam. Door de overbouwing van de provinciale weg en het spoor worden bovendien twee stadsdelen aan weerszijde van het spoor met elkaar verbonden.

Philip van der Ent, commercieel directeur van Impact Vastgoed: “Met de aankoop van deze strategische en kansrijke ontwikkellocatie in het centrum van Zaanstad, welke onderdeel is van de metropoolregio, zien wij mogelijkheden om kwalitatief hoogwaardige woningen te kunnen realiseren tegen zeer reële prijzen voor een brede doelgroep binnen de regio Groot-Amsterdam.”

Robert Steenbrugge, commercieel directeur van Stebru: “De kennis die we hebben opgedaan met het naastliggende plan Burano, kunnen we nu voortzetten op deze ontwikkellocatie. Bovendien hebben we hiermee de mogelijkheid om de ambitie van Inverdan aan de noordzijde te vervolmaken en een integrale brug te slaan met de rest van de omgeving waardoor het gebied als een woonkwaliteit gezien kan worden.”

Verantwoordelijk voor het stedenbouwkundige plan, de architectonische uitwerking van de woningen en de overige voorzieningen van de Vrodest locatie is Havermans Hielkema Architecten uit Breda. Met de te realiseren woningen richten Stebru en Impact zich op zowel de verhuur als de verkoopmarkt. De appartementen variëren van circa 70 tot 100 m². In de buurt zijn veel winkels en horecagelegenheden. Het trein- en busstation Zaandam met directie verbindingen naar Amsterdam CS (slechts 15 min) ligt op loopafstand.

Verkoper is Vrodest Zaandam C.V., gespecialiseerd in aankoop, ontwikkeling, realisatie en exploitatie alsmede de vervreemding van registergoederen. Fakton Capital begeleidde de aankoop en samenwerking tussen Stebru en Impact en zal tevens de verkoop van het beleggingsdeel van dit project begeleiden.