Van autohuis tot woonhuis: hoe de huisvesting van een autodealer plaatsmaakt voor de realisatie van zestien vrijesectorwoningen.

Hof van
Enzersdorf
Bergschenhoek

Autohuis Middeldorp aan de Berkelseweg 17 heeft plaatsgemaakt voor een herontwikkelingsproject. In juli 2022 werden 12 appartementen en 4 maisonnettes opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Het complex, ontworpen door HFB, bestaat uit twee blokken die dankzij het gebruik van vergelijkbare materialen toch een harmonieus geheel vormen. De appartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 70-95 m², terwijl de maisonnettes circa 88 m² groot zijn.

Op het eigen terrein zijn 24 parkeerplaatsen gerealiseerd. Het binnenterrein is aan de randen voorzien van groen, waardoor er een natuurlijke en gastvrije overgang ontstaat naar de aangrenzende woonwijk en de groene Berkelseweg. Deze groene randen bestaan uit hagen, bomen en een verhoogde groene zone waar bloemen en planten een vriendelijke toevoeging vormen voor het binnenterrein.

Hof van Enzersdorf is ontwikkeld door Impact Vastgoed en Steengoed, terwijl Uijtewaal Bouw verantwoordelijk was voor de bouw van het complex. De verkoop van de appartementen en maisonnettes werd begeleid door Van Dullink Makelaars.

“Een logische stap voor een historische plek. Werken wordt wonen”

Meer projecten

Fleetpark, Leidschendam

Fleetpark, een bruisende gebiedsontwikkeling in Leidschendam Fleetpark Leidschendam In samenwerking...

Hessenpoort, Zwolle

Functionaliteit, efficiency en duurzaamheid typeren het e-fulfilmentcenter op bedrijventerrein Hessenpoort...

Bleizo, Bleiswijk

Bleizo Logistics Centre, een hypermodern distributiecentrum op een logistieke hotspot...