Rotterdam – Groene Hilledijk 315 – Zuiderhof

Het monumentale Zuiderziekenhuis in Rotterdam-Zuid wordt niet gesloopt maar wordt het “historische hart” van een compleet nieuwe woonwijk met de gepaste naam Zuiderhof.

Zuiderhof is een groen opgezette nieuwe woonwijk, in het mooie Vreewijk, waar 131 ruime eengezinswoningen worden ontwikkeld. Er worden vier woningtypes met oppervlaktes van circa 105 m² tot 124,5 m² gebouwd om zo goed aan te sluiten op de bestaande omgeving aan de Groene Hilledijk, Dordtsestraatweg en Valkeniersweide. Een deel van deze woningen kijkt uit op de groene Valkeniersweide. Heeft u interesse in een woning? Klik hier

Begin januari 2017 is gestart met de bouwwerkzaamheden voor de 1e fase van Zuiderhof. De eerste 24 woningen worden in juli van 2017 opgeleverd. In het eerste kwartaal van 2018 moet de gehele wijk zijn opgeleverd.

Bijna was het met de sloopkogel verdwenen maar gelukkig krijgt het voormalige Zuiderziekenhuis – het hart van de wijk Zuiderhof – een nieuwe bestemming. Zo komt in het Poortgebouw het Zuider Gymnasium en ruimte voor ZZP-ers. In de Paviljoens worden 30 stadswoningen gerealiseerd en in het Hoofdgebouw komen circa 80 bijzondere loft-appartementen.

Heeft u interesse in een loft-appartement? Klik hier.

De woonwijk Zuiderhof wordt in opdracht van SWZ B.V. (eigendom van Impact Vastgoed) gerealiseerd.

 

Afbeeldingen