Rotterdam – Groene Hilledijk 315 – ZuideR loft-appartementen

Het had weinig gescheeld of het Zuiderziekenhuis was voorgoed uit het Rotterdamse stadsbeeld verdwenen. Dankzij de inzet van verschillende partijen is een van de meest gezichtsbepalende monumenten van Rotterdam-Zuid gelukkig behouden gebleven. De historische gebouwen van het ZuideR, zoals het ziekenhuis in de Rotterdamse volksmond werd genoemd, zijn daarmee op het nippertje van de sloopkogel gered en worden herbestemd. Zo ook het hoofdgebouw van het voormalige ziekenhuis. In dit gebouw komen circa 80 loft-appartementen. De stuk voor stuk unieke woningen met een oppervlakte variërend van circa 50 tot 110 m², hebben veelal hoge plafonds of beschikken over twee verdiepingen. Op de begane grond wordt de mogelijkheid onderzocht voor gebouwvoorzieningen. Het ZuideR is een bijzondere herbestemming die de woon- en leefkwaliteit in Vreewijk en Rotterdam-Zuid nog succesvoller maakt.

Op dit moment zijn we bezig met het ontwerp van de woningen. De oplevering van de eerste appartementen wordt verwacht in de zomer van 2021. Wilt u meer informatie of wilt u zich inschrijven?  Klik hier.

Via Facebook kunt u ook op hoogte blijven van de ontwikkelingen. Bezoek de Facebookpagina van Het ZuideR

Het ZuideR is een gezamenlijke ontwikkeling van Impact Vastgoed en BOEi (specialist in restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed) en is onderdeel van een groter plan. Het wordt het hart van de groen opgezette woonwijk Zuiderhof waar ruime eengezinswoningen worden gebouwd. Zuiderhof is ook een project van Impact Vastgoed. Meer informatie? Klik hier.