Den Haag – Sijthoff City

In het tweede kwartaal van 2015 is in hartje Den Haag, aan de Grote Marktstraat, het kantoren- en retailcomplex Sijthoff City opgeleverd. Het voormalig kantoor van de bekende uitgeverij Sijthoff Pers is volledig gerenoveerd tot een absolute A-locatie voor winkels, horeca en luxe kantoorruimte. Sijthoff City heeft een BREEAM drie-sterren ontwerpcertificaat ontvangen en is aangesloten op een WKO bron.

Impact Vastgoed was tijdens het renovatietraject verantwoordelijk voor de totale herontwikkeling en het projectmanagement. Na de transformatie heeft het gebouw twee winkellagen van in totaal ca. 4.750 m² gekregen. Hierboven is ca. 6.300 m² moderne kantoorruimte in efficiënte compartimentering gerealiseerd.

Sijthoff City heeft een nieuwe en volledig eigen identiteit met een hoge transparante winkelplint, een bijzondere gevelafwerking en details die verwijzen naar de traditionele architectuur in de omgeving en het symbool van de stad Den Haag: de ooievaar! Het gebouw is gedecoreerd met 12 bronzen ooievaars van ruim vijf meter hoog die het gebouw op hun rug lijken te dragen.

Het gebouw is precies geworden hoe we het van te voren voor ogen hadden. Een resultaat waar we met z’n allen heel trots op zijn. Niet voor niets dat Sijthoff City bij de laatste 4 nominaties zat voor de NRP Gulden Feniks 2015!

Afbeeldingen