Rotterdam – Easy Hotel (Projectmanagement)

Impact is ontwikkelaar van het project van casco tot en met inrichting van het Easyhotel Rotterdam (www.easyHotelBenelux.com). De herontwikkeling van het kantoorgebouw naar hotel heeft ruim een half jaar in beslag genomen. De ontwikkeling is in februari 2013 van start gegaan en in september 2013 gebruiksklaar opgeleverd inclusief de inrichting.

BAM Woningbouw heeft als hoofdaannemer opgetreden bij de bouw waarbij ze de onderaannemers, Qbiq, Rehorst elektrotechniek, Vink aannemingsmaatschappij, Holland Floor, Eurofurniture en BAM Techniek, hebben gecoördineerd bij de bouw en inrichting van de 107 hotelkamers. De bestaande inrichting is uit het gebouw verwijderd om het geheel opnieuw in de delen als hotel. Van de 1e tot en met de 6e verdieping is een nieuw trappenhuis gerealiseerd centraal in het gebouw gelegen. Er is een nieuwe achterpui met aansluitende vloeren op de 2e tot en met de 6e verdieping gemaakt voor het maken van extra hotelkamers. De hotelkamers zijn naar het concept van EasyHotel ingericht met badkamer, vloerafwerking, meubilair, raambekleding enz. 

Na de opening van EasyHotel Amsterdam in 2011 en EasyHotel Den Haag tweede kwartaal 2013, is EasyHotel Rotterdam in september 2013 in gebruik genomen. 

De budgethotels zijn allemaal gevestigd in leegstaande kantoorpanden op centrale locaties. Wereldwijd heeft EasyHotel 19 vestigingen in de grote steden van Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Afbeeldingen