6 november 2012

PERSBERICHT : Sijthoff City aan de Grote Marktstraat in Den Haag wordt herontwikkeld

Credit Suisse Asset Management Immobilien Kapitalanlagegesellschaft mbH voor het speciale vermogen van CS-Euroreal (Credit Suisse) is gestart met de herpositionering en herontwikkeling van het gebouw Sijthoff City in Den Haag. Het gebouw ligt aan de Grote Markstraat, de Wagenstraat en de Achterraamstraat in het drukst bezochte winkelgebied van Den Haag.

Het bestaande gebouw van ca. 13.000 m2 BVO bestaande uit een winkellaag met hierboven 6 kantorenlagen, wordt volledig en duurzaam gerenoveerd. Na de renovatie heeft het gebouw twee winkellagen met in totaal ca. 4.750 m2 VVO. Hierboven wordt ca. 6.300 m2 VVO moderne kantoorruimte in efficiënte compartimentering gerealiseerd.

De renovatie start in het tweede kwartaal van 2013 en zal in 2014 worden afgerond.

Het nieuwe Sijthoff City heeft een nieuwe en volledig eigen identiteit met een hoge transparante winkelplint, een bijzondere gevelafwerking en details die verwijzen naar de traditionele architectuur in de omgeving en het symbool van de stad Den Haag; de ooievaar

Deze herontwikkeling past uitstekend in de ambitie van de gemeente Den Haag om uit te groeien tot de beste winkelstad van Nederland. De gemeente zelf investeert de komende jaren in de complete herinrichting van de Grote Markstraat met als resultaat een winkelstraat met internationale allure die zich onderscheidt binnen het kernwinkelgebied door de zichtbare aanwezigheid van grote internationale winkelformules.

Urban Properties uit Rotterdam is namens Credit Suisse als gedelegeerd opdrachtgever verantwoordelijk voor de totale herpositionering van Sijthoff City. Impact uit Rotterdam is verantwoordelijk voor de herontwikkeling en V8 Architects uit Rotterdam heeft het ontwerp gemaakt.