20 november 2018

Blaak16 eerste WELL Gold gebouw in Nederland

Rotterdam, 15 november 2018 – Het gebouw Blaak16 in Rotterdam heeft voor de herontwikkeling het WELL Gold Certificaat toegekend gekregen. Blaak16 is het eerste gebouw in Nederland dat deze wereldwijd toonaangevende kwaliteitscertificering mag voeren.

Cairn Real Estate heeft reeds in 2017 het initiatief genomen om deze herontwikkeling klaar te maken voor WELL. Impact Vastgoed verzorgde in opdracht van Cairn Real Estate en Kadans Vastgoed het projectmanagement en speelde, samen met het projectteam, in op de duurzaamheidsambities die gevraagd werden. Impact Vastgoed verzorgde het projectmanagement vanaf de bouwvergunning en begeleide een aantal huurders tot en met de ingebruikname.

Het WELL Gold Certificaat, uitgegeven door het International WELL Building Institute, wordt toegekend aan die gebouwen, interne ruimten en gemeenschappen die elementen en voorzieningen hebben opgenomen die significant en meetbaar bijdragen aan de ondersteuning en verbetering van de gezondheid en het welzijn van bezoekers en gebruikers van de locaties.

Blaak16 is inmiddels ook officieel bekroond met een BREEAM-NL ‘Excellent’ certificaat. Het certificaat is een internationaal erkend keurmerk, dat gebouwen beoordeelt op diverse duurzaamheidscategorieën en alleen bovenwettelijke prestaties beloont. De prestatie voor Blaak16  is bijzonder aangezien het hier een herontwikkeling betreft van een bestaand gebouw welke succesvol getoetst is aan de BREEAM-NL ‘Excellent’ certificering voor nieuwbouw.

WELL: toonaangevende kwaliteitsstandaard op het gebied van welzijn
Het International WELL Building Institute (IWBI) heeft als missie de gezondheid en het welzijn van mensen in gebouwen wereldwijd te verbeteren, onder meer door hun WELL Building Standard. Het is het eerste kwaliteitslabel dat zich uitsluitend richt op de manier waarop gebouwen de gezondheid en het welzijn van gebruikers kunnen verbeteren door ingrepen in de werkomgeving. WELL sluit daarbij naadloos aan bij anderen labels, die met name toezien op de duurzaamheid en ecologische footprint van een gebouw. Ook hierin voldoet Blaak16 aan de hoogste standaard, met het BREEAM-NL ‘Excellent’ Certificaat.

Met dank aan de onderstaande betrokken partners welke er gezamenlijk voor gezorgd hebben dat Blaak16 het certificaat WELL Gold & Breeam Excellent heeft mogen ontvangen: